Doel van Club Diabetes

Club Diabetes is een leefstijlprogramma. Het is beschikbaar online via een app. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen kaderarts Jacqui van Kemenade, gedragswetenschappers en diabetes-ervaringsdeskundigen. Het doel van Club Diabetes is om leefstijlkennis en -steun laagdrempelig en 24/7 beschikbaar te stellen. De ervaring leert dat leefstijlverandering een uitdaging is, vooral om dit blijvend te doen. Met behulp van kennis en steun via de app verwachten we mensen met type 2 diabetes blijvend te kunnen ondersteunen, diabetes te verbeteren en medicatie te verminderen. Met behulp van de buddy's en kennis in de app krijgen de mensen meer regie over de eigen gezondheid. Ons doel is om diabetes type 2 in heel Nederland terug te dringen.

Hoe kunt u meedoen?

Als zorgprofessional is het mogelijk om vanaf 1 juli 2021 de ‘Club Diabetes app' beschikbaar te stellen voor uw patiënten. Als u met uw praktijk wilt meedoen, laat dit dan weten via de onderstaande groene button. Jacqui van Kemenade, onze ‘Club Arts’, neemt dan contact met u op.

Gesprek tussen huisarts en buddy

In deze video interviewt Jacqui van Kemenade, kaderarts diabetes, Marjet Kraak. Marjet is buddy bij Club Diabetes. Ze vertelt hier waarom ze buddy is en hoe ze anderen weet te motiveren.

Onze partners

  • basvandegoor
  • dirckx
  • hhd
  • hmcl
  • mcc-omnes
  • meditta

Club Diabetes gelooft in samenwerking met andere professionals in de zorg, die net als wij dagelijks de meerwaarde zien van leefstijlgeneeskunde.

Op dit moment lopen de eerste pilots met mensen met diabetes 2 in Nederland. We verwachten de eerste resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bent u geïnteresseerd in wat we doen en hoe we elkaar kunnen versterken in de strijd tegen diabetes 2, neem dan contact met ons op via de onderstaande groene button.

Club Diabetes belangrijkste statistieken

people

50+

Aantal nieuwe leden

medicine

49%

Vermindering medicatie leden

scale

697kg

Gezamenlijk gewichtsverlies leden

  Meer te weten komen