Recept voor 2 personen door Bert Wagenvoort
Nodig?
- 2 Stronken paksoi
- 3 eetlepels Sesamolie
- citroensap
- 3 ons Bloemkoolrijst
- 2 eetlepels Sojasaus Kikoman met de rode dop
- 2 ons gerookte zalm
- Sesamzaadjes en chilivlokjes naar smaak
- 3 Lente ui
- Eventueel wat sambal
Je kunt het gerecht aan het eind nog even stoven in kokosmelk 10% vet
Bereiding
- Snijdt de paksoi in stronken verwijder het blad en houdt dit apart
- Verhit wat sesamolie in een hapjes pan en bak hierin de paksoi met 1 el limoensap, een snuf peper & zout.
- Bak de bloemkoolrijst 1,5 minuut met 2 el soja saus en 1 el citroensap en wat in reepjes gesneden blad van de paksoi. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe om er een extra romige smaak aan te geven
- Serveer de bloemkoolrijst met paksoi, de zalm, sesamzaadjes, chili vlokjes en lente ui.
Waarschijnlijk hou je nog wat blad van de paksoi over. Dit zou je eventueel de volgende middag kunnen gebruiken in een lunchsalade. Ook is het lekker in een gebakken ei. Geeft een lekkere licht bittere smaak.