Recept van Cora Hoskens
INGREDIËNTEN
Voor de pindasoep:
kokosvet en/of spekvet
Voor het krokante kipgehakt:
STAPPEN
Voor de soep:
Maak het pepertje, de knoflook, kurkuma en de gember schoon. Hak alles fijn.
Maak de groenten schoon en snijd deze in stukjes.
Smelt kokosvet en/of spekvet in een braadpan en fruit hierin de ui met de fijngehakte peper, knoflook, kurkuma en gember en met de trassi.
Roerbak de groenten bij het uimengsel. Begin met de harde groenten en eindig met de kastanjechampignons en het fijngesneden groen van de prei, zodat alles op het eind beetgaar is.
Wacht wel tot stap 7 met het toevoegen van taugé want die hoeft niet mee te koken.
Voeg op het eind het Keltische zeezout en de kruiden toe en roerbak deze nog even mee. Doe dan de groenten over in een soeppan.
Voeg dan de pindakaas, de bottenbouillon en het water toe. Roer goed door en breng aan de kook. Proef de soep en breng indien nodig de soep op smaak met extra kruiden en/of zeezout.
Op de foto zie je de gelei en het gestolde vet van de net toegevoegde bouillon.
Zet het vuur uit en voeg dan de taugé toe.
Voor het krokante kipgehakt:
Smelt op laag vuur kokosvet en/of spekvet in de braadpan. Doe dan het kipgehakt in de pan en verdeel er het Keltische zeezout en de kruiden over. Meng dit goed door elkaar.
Zet nu het vuur hoog en bak dan het kipgehakt in grove rulle stukken tot het mooi goudbruin en heel krokant is.
Serveren:
Doe de soep in een mooie soepkom of bord en schep daar het krokante kipgehakt over. Smakelijk!
NOTITIES
Het recept is voor circa 2 1/2 liter soep. Zelf maakte ik twee keer deze hoeveelheid en dat zie je dus op de foto’s.
Samenstelling van de rode currykruiden: koriander, kurkuma, venkel, zout, chili, komijn, fenegriek, komijn.
Eet eventueel nog gekookt ei bij de soep voor een (extra) complete maaltijd.