Shakshuka met tomatillo en tomaat

Rececpt van Cora Hoskens

INGREDIËNTEN

  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 6 tomatillo’s

Wanneer je deze niet hebt, laat ze dan gewoon weg. Jammer, maar helaas. Of vervang door paprika’s, dat is ook heel lekker.

  • 3 tomaten
  • echte boter om in te bakken
  • verse peper, Himalayazout
  • verse kruiden naar smaak (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)
  • gedroogde kruiden naar smaak (bijv. mosterd, komijn- en korianderpoeder)
  • 4-6 eieren

STAPPEN

Maak de knoflook en groenten schoon. Hak de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de tomatillo’s in partjes en de tomaten in stukjes.
Smelt wat boter in de pan. Smoor hierin de uien met de knoflook en de tomatillo-partjes tot ze een beetje bruin en zachter worden.
Voeg de stukje tomaat toe en laat het groentenmengsel aan de pruttel komen.
Breng het groentenmengsel op smaak met de peper, zout en kruiden.
Breek de eieren boven de pan en laat ze in het groentenmengsel stollen. Leg er eventueel even een deksel op. Strooi naar smaak nog wat peper en zout over de eieren. Smakelijk!

NOTITIES
Voor een lunchgerecht voor 2 personen.

Dit is een recept van Cora Hoskens. We mochten dit met haar toestemming gebruiken. Op haar website staan nog meer geweldige recepten.
https://ketoenzo.nl