Recept van Cora Hoskens
INGREDIËNTEN
STAPPEN
Maak de knoflook, gember, ui en prei schoon. Zelf gebruikte ik hiervoor enkel het groen van de prei. Hak of snijd het grof en hak het daarna fijn in de keukenmachine. Doe het tijdelijk in een schaal.
Meng de kipdijfilet met de spekreepjes, de harissa, alle gedroogde kruiden en het zeezout.
Maal dan het vlees-kruidenmengsel in je keukenmachine. Let hierbij op de maximale hoeveelheid vlees die je keukenmachine aankan. Ik moest het in 4 keer doen.
Meng de groenten met het vleesmengsel.
Tip: Je kunt ook de fijngehakte groenten weer samen met het vlees malen. Op die manier wordt het vlees meteen goed gemengd met de groenten.
Maak eerst een proefballetje. Bak deze gaar en proef of het gehakt goed op smaak is. Voeg anders extra kruiden en/of zout naar smaak toe en herhaal deze stap. Vorm daarna balletjes ter grootte van een grote knikker.
Smelt wat kokosvet in de pan en bak hierin de kipgehaktballetjes mooi goudbruin en gaar.
Doe dat eventueel ook in porties, zodat alle balletjes de kans hebben om goed gaar te worden en een mooi korstje te krijgen. Smakelijk!
NOTITIES
Tip: waag jij je (nog) niet aan zelf kipgehakt maken? Vervang dan de kipdijfilet en spekreepjes door ongeveer 1 kg ongekruid kipgehakt.
Dit is een recept van Cora Hoskens. We mochten dit met haar toestemming gebruiken. Op haar website staan nog meer geweldige recepten.
https://ketoenzo.nl