Recept van Cora Hoskens
INGREDIËNTEN
STAPPEN
Maak de knoflook, gember het pepertje en de ui schoon. Als je niet van heel pittig houdt, verwijder dan de pitjes van het pepertje. Hak de knoflook, gember en het pepertje fijn.
Rasp de aardpeer op een grove rasp.
Smelt kokosvet in een (liefst ovenbestendige anti-aanbak)pan en bak hierin de ui, met de knoflook, gember, het pepertje en de komijnzaad, mosterdzaad en korianderzaad.
Voeg de aardpeer toe en bak deze op hoog vuur mee.
Voeg op het laatst de kruidenbouillonpasta toe. Zet de pan dan van het vuur en laat het geheel wat afkoelen.
Meng met het ei, de slagroom en/of crème fraiche en de peterselie. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Strooi er de kaas op.
Bak de rösti in de koekenpan op middelhoog vuur, tot deze aan de onderkant een mooie goudbruine korst krijgt. Zet de ovenvaste (!) pan dan nog 10 minuten in de oven onder de grill, bij 175 graden Celcius.
NOTITIES
Bijgerecht voor circa 4 personen.
Dit is een recept van Cora Huskens. We mochten dit met haar toestemming gebruiken. Op haar website staan nog meer geweldige recepten.
https://ketoenzo.nl