Met bleekselderie kun je ook een lekkere lunch salade maken. Het is niet overheersend, maar zit wel boordevol omega-3, vitaminen en mineralen. En gegarandeerd geen dip rond 15.30 uur!  
Ingrediënten 
- 1 avocado
 - zout en peper naar smaak
 - 1 sjalot
 - 1 tomaat
 - 4 augurken zoet/zuur
 - blikje tonijn of vers van de visboer
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 1eetlepel apple cider azijn
 - 1 eetlepel mayo zonder suiker
 - 1 grote stengel dun gesneden bleekselderie
 - een paar kappertjes
 
Bereiding
- Snijd de avocado doormidden. Haal de pit en de vrucht eruit. De pit mag weggegooid worden of je kunt het laten ontkiemen en een nieuwe plant van laten groeien.
 - Doe de avocadovrucht in een kom samen met alle ingrediënten.
 - Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
 - Dek de kom af met folie en laat het 15 minuten afkoelen.
 - Haal de folie eraf en vul de lege avocadobootjes met de tonijnmix.
 
Eet smakelijk!
Een recept van Terry Loeve