Met bleekselderie kun je ook een lekkere lunch salade maken. Het is niet overheersend, maar zit wel boordevol omega-3, vitaminen en mineralen. En gegarandeerd geen dip rond 15.30 uur!
Ingrediënten
- 1 avocado
- zout en peper naar smaak
- 1 sjalot
- 1 tomaat
- 4 augurken zoet/zuur
- blikje tonijn of vers van de visboer
- 1 eetlepel olijfolie
- 1eetlepel apple cider azijn
- 1 eetlepel mayo zonder suiker
- 1 grote stengel dun gesneden bleekselderie
- een paar kappertjes
Bereiding
- Snijd de avocado doormidden. Haal de pit en de vrucht eruit. De pit mag weggegooid worden of je kunt het laten ontkiemen en een nieuwe plant van laten groeien.
- Doe de avocadovrucht in een kom samen met alle ingrediënten.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Dek de kom af met folie en laat het 15 minuten afkoelen.
- Haal de folie eraf en vul de lege avocadobootjes met de tonijnmix.
Eet smakelijk!
Een recept van Terry Loeve