Als alternatief voor een broodmaaltijd heb ik heerlijke gevulde ei-muffins gemaakt. Plantaardige en dierlijke eiwitten alles in één muffin als bijgerecht of uit het vuistje te eten. Geniet! Lieve groet van Terry
Ingrediënten voor 6 grote muffins
- Muffin pan
 - 8 geklutste eieren
 - 2 theelepels curry kruidenmix
 - snufje peper en zout
 - 1 fijn gesneden sjalot
 - 1 pakje spekblokjes (tip: van de slager zijn ze minder zout)
 - Bosje lente ui of 1 dunne  prei
 
Deze ingrediënten als basis. Daarna kun je naar eigen smaak reepjes of blokjes courgette, paprika, champignons of broccoli toevoegen.
Bereiding
- Verwarm een koekenpan en zet de currykruiden even aan. Hierdoor komen de geuren en de geneeskrachtige effecten van de curcumine vrij.
 - Blus af met een eetlepel olijfolie of kokosolie.
 - Voeg de gesnipperde sjalot, lente ui en spekblokjes toe en fruit tot het geheel glazig is geworden. Voeg daarna 1 voor 1 de ingrediënten genoemd op het recept erbij.
 - Laat gedurende een paar minuten mee bakken.
 - Zet het vuur uit en schep eerst de groenten in een ingevette, of met bakpapier beklede muffinpan, laat even afkoelen.
 - Giet vervolgens de geklutste eieren er bovenop. 
 - Schuif de muffin pan  in een voorverwarmde oven op 180. 
 - Laat het 35 minuten stollen.
 
Eet smakelijk!