Podcast Overgewicht en Corona

In een  podcastaflevering van het Erasmus MC vertelt Professor Liesbeth van Rossum (internist-endocrinoloog) over het verband tussen Covid19 en overgewicht. Ze concludeert dat 70 tot 80 procent van de coronapatiënten die op de IC belanden, kampt met overgewicht. Het immuunsysteem blijkt minder in staat te reageren op binnendringende virussen en bacteriën. Van Rossum geeft ook tips voor een gezondere leefstijl.

https://amazingerasmusmc.nl/actueel/liesbeth-van-rossum-podcast/

Wie is Prof. Liesbeth van Rossum?


Elisabeth van Rossum is internist-endocrinoloog in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Ze is gespecialiseerd in obesitas en 'biological stress' (biologische stress). Ze is medeoprichtster van het  Centrum Gezond Gewicht. Hier onderzoekt men de verschillende  onderliggende oorzaken van obesitas om  zodoende iedereen met zeldzame vormen of meer algemene vormen van obesitas te behandelen met een persoonlijk en vernieuwend behandelplan.  
Liesbeth is sinds 2017 voorzitter van het PON : 'Partnership Overweight Netherlands' . Kijk op de linkedIn pagina van Liesbeth of klik of link hieronder, om te zien wat ze allemaal doet, publiceert en schrijft. De lijst is indrukwekkend lang. We zijn als 'Club Diabetes' ontzettend trots en blij dat ze deze filmpjes voor ons heeft opgenomen. Dat kenmerkt Liesbeth. Ze heeft altijd en voor iedereen tijd en zal nooit ophouden om zich in  te zetten om de explosie aan obesitas te begrijpen en te beteugelen.

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenzorg/zorgverleners/rossum-elisabeth-van