Het verhaal van Graad

Munster Geleen, 8 maart 2021

Graad: Ik ben geen Buddy maar vertel hier graag mijn verhaal

Hoi graag stel ik me even voor. Mijn naam is Graad en ik kom uit Munster Geleen. Ik heb sinds 2012 type 2 diabetes. Sinds een paar maanden ben ik bezig mijn leefstijl aan te pakken. Het was voor mij een hele uitdaging. Ik spoot 32E Lantus (langwerkend insuline) en nog waren mijn suikers niet op orde. Ik had de hele dag honger en voelde me uitgeput. Ik wist dat er iets moest gaan veranderen. Via mijn POH Jos kwam ik in contact met Jacqui van Kemenade van Club Diabetes. Ik kon mijn verhaal kwijt en heb heel veel tips gekregen. Het eerste wat ik deed is iedereen  in mijn omgeving vertellen dat ik het roer om wilde gooien. Mijn buren hadden handige recept boekjes.

Ik moet echt zeggen dat ik door de hulp van anderen zover ben gekomen. Ik had zelf moeite om uit de negatieve spiraal te komen. Het gekke is, dat wat vroeger moeilijk is, is nu makkelijk. Ik heb er plezier in. Ik kook en vries gezonde voeding in. Ik controleer 1.5 uur na het eten mijn suikers om te kijken of ik goed reageer. Afgelopen week sprak ik Huisarts Jacqui van Kemenade van Club Diabetes via de video. We waren allebei blij. Mijn suikers waren prachtig, Ik was in  3 maanden tijd 5 kg afgevallen en ik spuit nu nog maar 14E insuline. Mijn doel is om helemaal van de insuline af te komen.

Update 30 maart 2021; ik spuit nu nog maar 8E insuline! Yoehoe! Ik ga de goede kant op en ik wil helemaal op 0 komen. Ik ga ervoor!