Missie en Visie Club Diabetes. De magie van de groep

Visie

Diabetes type 2 is een ziekte die ontstaat door een minder gezonde leefstijl. Het is wetenschappelijk aangetoond  dat het veel mensen lukt om met goede begeleiding en inzet diabetes te herstellen. In een programma of studie setting zie je  dat het bij meer dan 50% van de deelnemers lukt om diabetes te herstellen of om te keren. Maar hoe je doe je dit thuis? In Nederland hebben nu meer dan 50% van de volwassenen overgewicht en hebben we 1.1 miljoen mensen met diabetes. In de thuissetting lukt het maar bij 3% van de mensen om de leefstijl te verbeteren.

Onze visie is een nagenoeg diabetes vrij Nederland. Het kan. Zolang we leefstijl maar makkelijk en toegankelijk de huiskamer binnen krijgen.

Missie

Het project 'Club Diabetes' is ontstaan vanuit een groep mensen binnen en buiten de zorg die zeker weten dat je diabetes niet verbetert of omkeert bij de huisarts of in de kamer van de praktijk. Nee, diabetes verbeteren doe je thuis! En uiteraard komt hier best veel bij kijken.

Het team van Club Diabetes bestaat uit onze Buddy's (daarover straks meer), onze diabetes huisarts, Jacqui van Kemenade, en onze leefstijlcoaches. Het team zet zich in om jou (deelnemer met type 2 diabetes, of partner van) te helpen/inzicht te geven/coachen, noem maar op. Waarom?

Huisarts en initiatiefnemer Jacqui:

"Ik zag mijn patiënten korte succesjes boeken, maar bijna nooit blijvend. En vaak ging dit samen met veel frustratie. Het maakte voor mij duidelijk dat je gedrag niet zo maar 'eventjes' verandert. De wereld om ons heen is te verleidelijk.Ons lichaam is niet aangepast aan de snel veranderde omgeving, waar steeds minder goede keuzes gemaakt worden, omdat die gewoon het gemakkelijkste zijn. Dit heeft nare gevolgen voor onze gezondheid."

In ons moderne leven is het echt uitdagend om zonder die constante begeleiding de nieuwe leefregels na te leven en in thuis vol te houden. Mensen vallen vaak terug in oude gewoontes en gedrag.

De missie van Club Diabetes is om mensen met diabetes type 2 thuis online hulp te geven bij het veranderen van hun leefstijl.Dit doen we met inzet van buddy's, toegankelijke vlogs en blogs gemaakt door professionals, via een makkelijke app

De doelgroep is dus iedereen met diabetes type 2 in Nederland en, niet te vergeten, de 'partners van' mensen met diabetes.

Tot Slot; Een Dorpsplein in een app


Club Diabetes is een (online) plek waar je andere mensen vindt met diabetes type 2 en mensen die deze ziekte met hun leefstijl omgekeerd hebben. Je kunt leren van elkaars verhalen. Een soort online dorpsplein. Vertel hier jouw verhaal, vind hier je lotgenoten, en lekkere recepten. Vind de leefstijl die jou beter, vitaler en gelukkiger maakt. Maar bovenal, niet voor even, maar voor altijd en mét plezier!
En als het je gelukt is, dan mag je hier ook de ervaring en kennis delen die jou beter heeft gemaakt.

Iedereen die meedoet leert over:

  • Wat is diabetes?
  • Hoe pak je het aan?
  • Moet je op crash dieet?
  • Moet je nu wel of geen koolhydraten eten?
  • Kan ik nog wel lekker eten?
  • Moet ik nu heel veel gaan sporten?
  • .... en ga zo maar door.

Praktisch

Welkom bij onze Club Diabetes en we hopen dat je er veel van op gaat steken en erin slaagt je diabetes om te keren!