Jacqui van Kemenade (huisarts)

Ik ben Jacqui van Kemenade huisarts en 'Club-arts' bij Club Diabetes. Via de app van Club Diabetes kun je mij allerlei vragen stellen. Stel de vraag gewoon in de chat. Zo kan iedereen er iets van leren.

Ik woon en werk in Breda. Al jaren ben ik onder de indruk van de impact die leefstijl en voeding heeft op gezondheid en ziekte. Helaas kreeg ik als huisarts tijdens mijn opleiding hier heel weinig scholing over. Het ging vooral over de impact van medicatie op ziekte. Zodoende ben ik al jaren op zoek naar goede informatie over wat een 'juiste' leefstijl is en wat 'juiste' voeding is. Ik heb veel geleerd maar leer nog steeds. Ik zie ook dat er zeker regels te maken zijn maar veel is ook echt persoonlijk. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld torenhoge bloedsuikers na het eten van een volkoren boterham....maar niet iedereen.

Mijn zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot het schrijven van twee boeken, Leefstijl op Recept en het recent gepubliceerde Een shotje leefstijl

Maar bovenal heeft mijn zoektocht geleid tot het samen ontwikkelen van dit concept; Club Diabetes. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat we heel veel van elkaar kunnen leren. Dat doen we hier. Welkom!