Selderij salade

Met bleekselderie kun je ook een lekkere lunch salade maken. Het is niet overheersend, maar zit wel boordevol omega-3, vitaminen en mineralen. En gegarandeerd geen dip rond 15.30 uur!  

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • zout en peper naar smaak
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 4 augurken zoet/zuur
  • blikje tonijn of vers van de visboer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1eetlepel apple cider azijn
  • 1 eetlepel mayo zonder suiker
  • 1 grote stengel dun gesneden bleekselderie
  • een paar kappertjes

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden. Haal de pit en de vrucht eruit. De pit mag weggegooid worden of je kunt het laten ontkiemen en een nieuwe plant van laten groeien.
  • Doe de avocadovrucht in een kom samen met alle ingrediënten.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Dek de kom af met folie en laat het 15 minuten afkoelen.
  • Haal de folie eraf en vul de lege avocadobootjes met de tonijnmix.

Eet smakelijk!

Een recept van Terry Loeve