Hartige pannenkoekjes met hüttenkäse

Recept van Cora Hoskens

INGREDIËNTEN

Voor het beslag:

  • 5 eieren
  • 2 1/2 el kokosmeel
  • 2 1/2 tl psylliumvezels
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peper en Himalayazout
  • 150 g hüttenkäse

Voor de vulling:

  • uitgebakken spekjes
  • geraspte kaas
  • lente-ui

STAPPEN

Mix alle ingrediënten van het beslag met uitzondering van de hüttenkäse tot een glad mengsel. Roer er dan de hüttenkäse door. Dit blijven brokjes; dat is de bedoeling.
Laat het beslag nu minimaal 10 minuten staan om de pysylliumvezels de kans te geven om te binden.
Smelt wat kokosvet in een kleine koekenpan. Schep er ongeveer een kwart van het beslag in en laat het uitlopen. Strooi wat gerapste kaas, spekjes en lente-ui over het beslag. Laat de onderkant bruin worden.
Draai de pannenkoek om en laat ook de andere kant bruin worden.
Leg de pannenkoek op een bord. Smakelijk!

Dit is een recept van Cora Huskens. We mochten dit met haar toestemming gebruiken. Op haar website staan nog meer geweldige recepten.
https://ketoenzo.nl