Hartige pannenkoekjes met hüttenkäse
Recipe by Cora Hoskens
INGREDIËNTEN
Voor het beslag:
5 eieren
2 1/2 el kokosmeel
2 1/2 tl psylliumvezels
1/2 el Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
verse peper en Himalayazout
150 g hüttenkäse
Voor de vulling:
uitgebakken spekjes
geraspte kaas
lente-ui
STAPPEN
Mix alle ingrediënten van het beslag met uitzondering van de hüttenkäse tot een glad mengsel. Roer er dan de hüttenkäse door. Dit blijven brokjes; dat is de bedoeling.
Laat het beslag nu minimaal 10 minuten staan om de pysylliumvezels de kans te geven om te binden.
Smelt wat kokosvet in een kleine koekenpan. Schep er ongeveer een kwart van het beslag in en laat het uitlopen. Strooi wat gerapste kaas, spekjes en lente-ui over het beslag. Laat de onderkant bruin worden.
Draai de pannenkoek om en laat ook de andere kant bruin worden.
Leg de pannenkoek op een bord. Smakelijk!
NOTITIES
Voor 4 pannenkoekjes / circa 2 personen.